ГоловнаСвіт

У Росії вимагають 56 років в'язниці для співробітників колонії, що катували підлітків

Один з вихованців колонії помер.

У Росії вимагають 56 років в'язниці для співробітників колонії, що катували підлітків
Фото: telegraf.com.ua

На Кубані прокурор вимагає засудити 10 співробітників колонії, обвинувачених у побитті підлітків, до 56 років суворого режиму за тортури підлітків. Про це повідомив адвокат Андрій Сабінін, який представляє інтереси потерпілої сторони, інформує Газета.Ru.

На засіданні в Білоріченському міському суді Краснодарського краю РФ прокурор зажадав засудити обвинувачених на терміни, сума яких перевищує 56 років.

Зокрема, прокурор зажадав засудити т.в.о. начальника виправної установи до 5 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, інших співробітників колонії - до 13-ти, 12-ти, 5-ти, 4,5 і 4 років ув'язнення, ще одного співробітника установи - до 4 років позбавлення волі умовно.

Мати загиблого підлітка Світлана Поп погодилася з позицією прокуратури.

Як повідомляється, п'ять фігурантів справи перебувають під вартою, інша половина - під домашнім арештом.

Згідно з матеріалами справи, співробітники установи провели Віталія Попа і ще шістьох підлітків в приміщення дисциплінарного ізолятора, де побили їх руками і ногами. Побиття супроводжувалися приниженнями і знущаннями. Віталій Поп помер від тупої закритої черепно-мозкової травми з забоєм головного мозку. Інші потерпілі вижили, але отримали серйозні тілесні ушкодження.

За підсумками службової перевірки 17 співробітників Білоріченської виховної колонії були звільнені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram