ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Петербурзі затримали підозрюваних у сприянні тероризму

Затриманих підозрюють у вербуванні бойовиків.

У Петербурзі затримали підозрюваних у сприянні тероризму
Фото: ru-newz.ru

У Санкт-Петербурзі затримано вихідці з республік Середньої Азії, яких підозрюють у сприянні терористичній діяльності.

Про це повідомляють на сайті Слідчого комітету Росії.

Затримано шістьох осіб, які приїхали в Росію працювати. Слідство поки що не має відомостей про зв'язки затриманих із виконавцем теракту в метро, йдеться в повідомленні.

Слідство вважає, що підозрювані з листопада 2015 року вербували в Петербурзі "переважно вихідців із республік Середньої Азії" для скоєння терористичних злочинів і залучали їх до діяльності заборонених терористичних організацій: "Джебхат ан-Нусра", "Ісламська держава", інших незаконних збройних формувань.

Раніше ЗМІ повідомляли, що імовірний терорист-смертник, який здійснив самопідрив у метро Петербурга 3 квітня, може бути пов'язаний із сирійськими бойовиками і терористичним угрупованням "Ісламська держава". За інформацією джерел, слідчі перевіряють листування 22-річного уродженця Киргизії Акбаржона Джалілова і допитують членів його сім'ї. Також перевіряють, чи виїжджав Джалілов у Сирію, однак передбачається, що його завербували через інтернет. Там само він отримав інструкцію з виготовлення бомби.

У результаті теракту в Петербурзі загинули 14 людей, понад 50 отримали поранення. Вибух стався у вагоні поїзда метро, коли той їхав у тунелі між станціями "Сінна площа" і "Технологічний інститут".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram