ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

ЗМІ повідомили про можливий зв'язок петербурзького терориста з сирійськими бойовиками

Слідчі перевіряють можливі зв'язки смертника з ІДІЛ.

ЗМІ повідомили про можливий зв'язок петербурзького терориста з сирійськими бойовиками
Акбаржон Джалилов
Фото: ВК\ Ликвидация Безграмотности | РУССКИЙ СПЕЦНАЗ 18+

Імовірний терорист-смертник Акбаржон Джалілов, якого підозрюють у скоєнні теракту в метро Петербурга 3 квітня, міг мати зв'язки з бойовиками в Сирії.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на джерело в правоохоронних органах.

"За попередньою інформацією, він міг мати зв'язки з сирійськими бойовиками. Зараз також встановлюють, чи виїжджав він у Сирію для участі в бойових діях. Але курирувати його могли і по інтернету, там само він міг отримати й інструкцію з виготовлення бомб", - розповіло джерело.

Раніше повідомляли, що 22-річний Джалілов мав російське громадянство і протягом останніх шести років жив у Петербурзі. За цей час він змінив кілька паспортів. У нього також був закордонний паспорт.

Джерело ТАСС уточнило, що Джалілов не був помічений у злочинах або правопорушеннях. На обліку правоохоронних органів він не перебував. "Проблем із законом у нього не було, в поле зору поліції не потрапляв. В оперативних базах, у тому числі як екстреміст, не значився", - наголосило джерело. Про це ж раніше повідомляли "Коммерсант" і "Газета.Ru". Напередодні стало відомо, що слідчі перевіряють можливі зв'язки Джалілова з терористичним угрупованням "Ісламська держава" і вивчають його листування в соціальних мережах.

Теракт у метро Петербурга стався 3 квітня. Вибуховий пристрій спрацював у вагоні поїзда метро, коли той перебував у перегоні між станціями "Сінна площа" і "Технологічний інститут". Жертвами теракту стали 14 осіб, понад 50 отримали поранення.

За версією Слідчого комітету Росії, імовірний смертник, що скоїв теракт, діяв один. Він також заклав бомбу на станції метро "Площа повстання", але її вдалося знешкодити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram