ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Голова Законодавчих зборів Петербурга виступив за повернення смертної кари

"Смертна кара - це колосальний стримуючий фактор не тільки для терористів, а й для тих, хто підбурює, направляє ці дії".

Голова Законодавчих зборів Петербурга виступив за повернення смертної кари
Фото: http://kp.ua

Голова Законодавчих зборів Санкт-Петербурга В'ячеслав Макаров виступив за повернення в Росії смертної кари і застосування цього заходу до терористів.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"У Росії однозначно повинна бути смертна кара, ніякого мораторію. Той, хто рве наших дітей на частини, заслуговує тільки одного - смертної кари. З цією чумою XXI століття ні про що не можна домовлятися", - заявив Макаров.

При цьому він додав, що "як розумна людина, котра 30 років відслужила у збройних силах", розуміє, що проблеми тероризму не можна вирішити однією стратою. Це можливо тільки за допомогою "цілого комплексу заходів з боку всіх органів влади". "Але смертна кара - це колосальний стримуючий фактор не тільки для терористів, а й для тих, хто підбурює, направляє ці дії. Уникати цього питання не можна", - зазначив Макаров.

Раніше за повернення в Росії смертної кари висловився лідер "Справедливої Росії" Сергій Миронов. За його словами, він більш ніж рік тому підготував відповідний законопроект, але документ не розглядають. Миронов наголошує, що теракт у Петербурзі 3 квітня, жертвами якого стали 14 осіб, показав, що для боротьби з тероризмом потрібно вживати "найжорсткіших законодавчих заходів".

Смертна кара як найвищий захід покарання застосовувалася за часів СРСР. У 1997 році Росія підписала протокол до Конвенції про захист прав людини і основних свобод, який передбачав скасування смертної кари.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram