ГоловнаСвіт

Американські сенатори закликали Лукашенка звільнити протестувальників

У Вашингтоні "серйозно стурбовані" придушенням опору громадян, які протестували проти суперечливого податку на безробітних.

Американські сенатори закликали Лукашенка звільнити протестувальників
Сенат США
Фото: partbilet.ru

Група американських сенаторів надіслала лист президентові Білорусі Олександру Лукашенку із закликом негайно звільнити затриманих під час мирних демонстрацій.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У зверненні сенатори також висловлюють "серйозну стурбованість" через придушення опору громадян, які протестували проти суперечливого податку на безробітних.

"Ми, як і раніше, стурбовані потоком політично мотивованих затримань і переслідуванням мирних демонстрантів, членів опозиційних партій, журналістів, правозахисників та інших активістів громадянського суспільства", - йдеться в тексті документа.

У листі, оприлюдненому 5 квітня, сенатори також висловлюють стурбованість щодо планів використання Росією білоруської території для "провокаційних військових ігор". Москва планує провести спільні з Білоруссю військові маневри під назвою "Захід" у вересні 2017 року.

Лист підписали демократи Річард Дурбін і Джин Шахін, і республіканці Марко Рубіо і Джон Маккейн.

Чимало білорусів протестували проти податку, введеного урядом Лукашенка щодо безробітних. Це спровокувало масові арешти демонстрантів і активістів 25 березня і серію поодиноких арештів упродовж декількох тижнів перед цією датою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram