ГоловнаПолітика

Директор міжнародних програм Інституту Горшеніна: безвізовий режим - це шлях до моральної євроінтеграції

Навіть опосередковано він поліпшить якість життя в Україні.

Директор міжнародних програм Інституту Горшеніна: безвізовий режим - це шлях до моральної євроінтеграції
Дмитрий Остроушко
Фото: Макс Требухов

Директор міжнародних програм Інституту Горшеніна Дмитро Остроушко вважає, що безвізовий режим - це шлях до моральної євроінтеграції України в Євросоюз.

Про це він сказав на круглому столі в Інституті Горшеніна.

"Потрібно розділяти питання європейської інтеграції та власне безвізовий режим. Це шлях для моральної інтеграції українців у європейську спільноту. Але водночас безвізовий режим був пов'язаний з певними зобов'язаннями, Україна реалізовувала необхідні для цього реформи, вона досягла успіху в цьому. І нам залишилося сподіватися, що ці реформи і досягнення, які в нас є, будуть не просто формальними, а позначаться на якості життя українців", - сказав він.

"Також це можливість для більшої кількості українців подорожувати, відкривати світ. Відповідно, навіть опосередковано це впливає на якість життя. Адже що більше вони знають, то більше вони будуть прагнути якось досягати кращого життя в Україні", - вважає Остроушко.

Нагадаємо, що 6 квітня Європейський парламент проголосував за скасування віз для українців. Безвізовий режим, як очікується, введуть у червні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram