ГоловнаПолітика

Гринів: в Україні з'явився конфлікт між багатими і бідними

Довіра до влади сьогодні будується на гаманці, впевнений радник Президента.

Гринів: в Україні з'явився конфлікт між багатими і бідними
Фото: 24tv.ua

Після отримання безвізового режиму і нормалізації співпраці з МВФ Україні потрібна нова подальша стратегія, люди повинні розуміти, в якому напрямку країна має намір рухатися. Таку думку в інтерв'ю програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною" висловив колишній голова фракції БПП у парламенті, радник Президента Ігор Гринів.

"Стратегія, яка була артикульована раніше (на етапі президентської кампанії, - ред.), вона ніби як завершилася. Люди чекають: куди йти далі? Що буде з ситуацією на сході? Вважаю, настав час, коли Президент повинен артикулювати нові виклики і нове завдання", - зазначив він.

Головне завдання нового порядку денного, на думку Гриніва, - повернути втрачену сьогодні довіру людей. І займатися цим повинна вся команда Президента.

"Ми - в одній команді, і робити це повинні всі: і депутати, і його (Президента, - ред.) безпосередня команда, починаючи від «кухонного кабінету», закінчуючи людьми з формальними посадами, міністрами оборони і закордонних справ. Робити це повинні всі. І я пішов, щоб цим усім займатися. Це правда", - розповів Гринів.

На його думку, країна перебуває в небезпечній ситуації, оскільки народ у принципі не довіряє політикам, незалежно від їх приналежності до політичних сил. А такими обставинами легко можуть скористатися популісти або диктатори.

"Більше того, з'явилася нова конфліктна площина, яка умовно називається конфлікт між багатими і бідними. І 90%, які себе зараховують до бідних, починають ненавидіти 10% тих, кого вони зараховують до багатих. Ось цю ситуацію потрібно більш чітко розуміти і жити одним настроєм і одним життям із народом", - зазначив радник Президента.

"На сьогодні в настроях людей - зубожіння, це - факт. Але сталося воно не за цей рік. Упродовж цього року, навпаки, спостерігається певна стабілізація", - додав також він.

За його словами, три останні роки в Україні спостерігалося падіння економічних показників. Причиною тому була і війна, і проблеми в управлінні державою. "За останній рік вдалося це зупинити, ми вийшли, врешті-решт, на позитивні показники росту економіки", - констатує Гринів, але пояснює: поліпшення люди поки що не відчувають, оскільки минуло надто мало часу.

"Посадити урожай, зібрати його - ще не означає отримати хліб, який можна їсти. На сьогодні є надія, що ситуація не тільки вирівнюється, вона має шанс піти в зростання. Процитую Президента - з його виступу на TEDхівській конференції: "Якщо ти потрапив у болото, то з нього краще виходити не дрібними кроками - це призведе до ще більшого занурення, з болота потрібно вистрибувати". І влада повинна запропонувати суспільству програму стрибка", - зазначив екс-голова фракції.

За його словами, сьогодні довіра до влади ґрунтується не на комунікації, а на "гаманці". "Але, об'єктивно, передумови для того, щоб люди почали відчувати поліпшення, є", - стверджує Гринів.

"Сьогодні завдання - зробити так, щоб люди відчули ті дії, які запропонує їм влада. Звичайно, доведеться дуже багато чого змінити в поведінці влади", - резюмував радник Президента.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю "Ігор Гринів: «Народ нікому не довіряє. Такого в Україні ще не було»"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram