ГоловнаПолітика

Прес-аташе посольства ЄС: від безвізового режиму найбільше виграє бізнес

Раніше через необхідність отримати візу іноді зривалися контракти.

Прес-аташе посольства ЄС: від безвізового режиму найбільше виграє бізнес
Давид Стулик
Фото: Макс Требухов

Прес-аташе посольства Євросоюзу в Україні Давид Стулік вважає, що від безвізового режиму найбільше виграють представники малого і середнього бізнесу.

Про це він сказав на круглому столі в Інституті Горшеніна.

"Якщо подивитися на статистику, хто найбільше їздив, то 28% - це підприємці, бізнесмени. На другому місці студенти - 18%. І на практиці можу сказати, що деякі українські бізнесмени мені дзвонять і кажуть: "Слухай, мене запросили на завтра або через два дні, але ні в кого з моїх співробітників немає візи. Можеш якось допомогти, щоб дати цій людині терміново візу?" І це було неможливо. Були випадки, коли ці знайомі втрачали можливість укласти якісь контракти. Зараз із безвізовим режимом ця людина просто купить квиток на літак або сяде на автобус і поїде на переговори. Тому, я думаю, підприємницький клас найбільше цим скористається", - сказав він.

На думку Стуліка, це спростить українським компаніям вихід на європейські ринки і в кінцевому підсумку стане поштовхом для економічного зростання України.

Нагадаємо, що 6 квітня Європейський парламент проголосував за скасування віз для українців. Безвізовий режим, як очікується, введуть у червні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram