ГоловнаПолітика

Мін'юст запропонував відбір нового складу НАЗК діючою конкурсною комісією

Павло Петренко вважає, що в іншому разі процес затягнеться.

Мін'юст запропонував відбір нового складу НАЗК діючою конкурсною комісією
Павел Петренко
Фото: comments.ua

Міністерство юстиції виступило за відбір нового складу Національного агентства із запобігання корупції діючою конкурсною комісією.

Про це на брифінгу повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

"Формування нової конкурсної комісії займе певний час, тому ми пропонуємо діючій конкурсній комісії, яка складається з представників громадянського суспільства, Ради, уряду і Президента, провести цей конкурс і виправити помилку, яка сталася на попередньому конкурсі", - сказав він.

Петренко додав, що якщо хтось із членів комісії відмовиться від участі у відборі, то прописано механізм його оперативної заміни.

Нагадаємо, що на засіданні уряду 29 березня члени уряду, в тому числі міністр юстиції Павло Петренко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман, різко розкритикували роботу НАЗК і його голови Наталії Корчак за проблеми з реєстром електронних-декларацій, який "лежав" кілька днів.

Корчак наполягає, що за технічну роботу реєстру відповідає державне підприємство Держспецзв'язку, а не НАЗК.

Після цього Міністерство юстиції розпочало розробку законопроекту, який дозволить звільнити членів НАЗК.

До конкурсної комісії з відбору членів НАЗК входили нинішній міністр фінансів Олександр Данилюк, голова Нацдержслужби Костянтин Ващенко, представники громадської організації "Центр політичних студій та аналітики" Віктор Таран і Андрій Марусов, представник громадської організації "Фундація "Відкрите суспільство" Леся Шевченко, представник громадської організації "Інститут світової політики" Віктор Шлінчак, доцент юридичного факультету Києво-Могилянської академії Володимир Сущенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram