ГоловнаПолітика

Суд вдруге повернув прокуратурі звинувачувальний акт проти Пасішника

Справа колишнього топ-менеджера "Нафтогазу" не розглядається вже рік.

Суд вдруге повернув прокуратурі звинувачувальний акт проти Пасішника
Андрей Пасишник
Фото: facebook.com/andriy.pasishnik

Солом'янський районний суд Києва 10 квітня вирішив повернути в прокуратуру обвинувальний акт проти колишнього в.о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника.

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Обвинувальний акт передано до суду ще 22 квітня 2016 року, але розгляд справи ніяк не може розпочатися.

Перший раз його повернули прокурору 4 серпня 2016 року. Через три місяці САП вдалося в Апеляційному суді Києва домогтися, щоб рішення Солом'янського суду було скасовано і обвинувальний акт повернули на розгляд.

Минуло ще п'ять місяців, і Солом'янський суд знову вирішив повернути справу в прокуратуру.

Андрій Пасішник звинувачується в незаконному впливі на міністра економіки Айвараса Абромавічуса взимку 2016 року. Топ-менеджер "Нафтогазу" нібито домагався посади заступника міністра економічного розвитку. Тодішній міністр стверджував, що один з лідерів БПП Ігор Кононенко хотів підім'яти під себе відомство, призначивши підконтрольного заступник міністра. Цим міністром нібито повинен був стати Пасішник.

Справу проти Пасішника кваліфіковано за ч.1 ст.344 КК України (втручання в діяльність державного діяча, карається штрафом від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram