ГоловнаПолітика

Топ-менеджер "Нафтогазу" пішов під суд у справі про тиск на Абромавичуса

Андрію Пасішнику загрожує до двох років в'язниці.

Топ-менеджер "Нафтогазу" пішов під суд у справі про тиск на Абромавичуса
Андрей Пасишник
Фото: facebook.com/andriy.pasishnik

До суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом незаконного впливу виконавчого директора, в.о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника на колишнього міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро, яке розслідувало цю справу.

Про завершення досудового розслідування Пасішника повідомили 28 березня, тоді ж йому було надано доступ до матеріалів справи.

При цьому триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому згідно із заявою Абромавичуса про тиск на нього з боку Ігоря Кононенка та інших нардепів.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідувати цю справу 24 лютого 2016 року за ч.1 ст.344 КК України (втручання в діяльність державного діяча, карається штрафом від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на термін від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на термін до двох років, або позбавленням волі на той самий термін). Пасішнику ікриміновано незаконний вплив на Абромавичуса в період з 25 січня по 1 лютого. Топ-менеджер "Нафтогазу" домагався посади заступника міністра економічного розвитку. 9 березня Пасішника повідомили про підозру, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання (підписка про невиїзд).

3 лютого Абромавичус подав у відставку, звинувативши одного з лідерів БПП Ігоря Кононенка у спробі підім'яти під себе відомство, призначивши підконтрольного заступника міністра. Абромавичус також розповів, що Кононенко лобіював свої інтереси через нардепа Геннадія Чекіту.

Згодом Абромавичус назвав ім'я людини, яку йому "наполегливо рекомендували" як заступника. Ним виявився виконавчий директор "Нафтогазу" Пасішник. При цьому прізвище людини з Адміністрації президента, яка просила внести кандидатуру Пасішника на затвердження, Абромавичус назвати відмовився.

Сам Пасішник заявив, що дійсно пропонував свою кандидатуру на посаду заступника міністра економіки, але йому відмовили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram