ГоловнаПолітика

Поліпшення макроекономічних показників закладено урядом Яценюка, - Іванчук

Заступник голови НФ перерахував досягнення попереднього прем'єра

Поліпшення макроекономічних показників закладено урядом Яценюка, - Іванчук
Фото: Ольга Якимович

Зростання промислового виробництва у першому кварталі 2016 року є безпосереднім результатом політики Кабінету Міністрів Арсенія Яценюка, вважає заступник голови фракції "Народний Фронт", голова комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук.

"Зростання індексу промислової продукції у березні 2016 року склало 4,8% порівняно з аналогічним періодом 2015 року; в цілому за перший квартал року зростання склало 3,7% (до 1 кварталу 2015-го). Це позитивні, навіть трохи несподівані, макроекономічні новини, враховуючи, що зростання відбулося на тлі політичної кризи і більш інтенсивних російських атак на Донбасі", - сказав Іванчук.

"Поступове відновлення економіки - прямий результат стабілізаційної політики уряду Арсенія Яценюка", - підкреслив він.

Голова комітету нагадав про тенденції макроекономічної стабілізації України з літа 2015 року.

"Причини сьогоднішнього зростання було закладено в середині минулого року. Незважаючи на загострення військової ситуації на Сході, стрибок курсу валюти і невпевненість інвесторів - уряд Яценюка стабілізував становище і вже в четвертому кварталі 2015 року ми мали зростання внутрішнього валового продукту на 1,5%. На тлі падіння ВВП за рік на 10% - це мало, але в першому кварталі 2015 року спад був на 17,2%!" - пояснив Андрій Іванчук.

За його словами, успішна макроекономічна стабілізація обумовлена сукупною дією фінансово-економічних та політичних заходів Кабінету Міністрів під керівництвом Арсенія Яценюка.

"Уряду вдалося реструктуризувати і зменшити зовнішній борг на 7 мільярдів, виконати вимоги МВФ і отримати довіру наших іноземних партнерів. Збільшити золотовалютні резерви, відвівши країну від дефолту", - сказав він.

"Яценюк ліквідував енергетичну залежність від Росії, зміг знизити ціну "Газпрому" удвічі; реструктуризував найбільш закредитовані держпідприємства - "Нафтогаз" і "Укрзалізницю". Незважаючи на війну, інвестори далі вкладають в Україну. Арсеній Яценюк дав світові чіткий сигнал: найбільша країна Європи чітко вибрала свій шлях - у ЄС і НАТО. Підписав і запустив Угоду про асоціацію, втричі збільшив оборонні витрати, ввів санкції проти Москви і продемонстрував, що більше не буде ніякої "багатовекторності" України", - резюмував Іванчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram