ГоловнаПолітика

Україна підписала Паризьку угоду щодо клімату

Оцінку виконання угоди проводитимуть що п'ять років, починаючи з 2023 року

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко 22 квітня в залі Генеральної асамблеї підписав Паризьку угоду зі зміни клімату.

Про це в Twitter повідомляє місія України в ООН.

Нагадаємо, 12 грудня 2015 року учасники програми паризької конференції ООН із проблем зміни клімату затвердили так звану Паризьку угоду, яка покликана зменшити викиди парникових газів і сповільнити нагрівання Землі.

Документ замінить Кіотський протокол з 2020 року і передбачає виділення 100 млрд доларів країнам, що розвиваються, для збереження навколишнього середовища. Очікують, що такі інвестиції дозволять обмежити зростання середньої температури на рівні не більш ніж 1,5-2 градуси за Цельсієм до 2100 року порівняно з доіндустріальними показниками.

Угода передбачає якомога швидший перехід від нарощування до скорочення викидів парникових газів і досягнення балансу між джерелами і поглиначами газів у другій половині 21 століття. Всі без винятку країни повинні прийняти свої національні цілі зі зниження викидів, технологічного переозброєння та адаптації до кліматичних змін.

Оцінку виконання угоди проводитимуть що п'ять років, починаючи з 2023 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram