ГоловнаСвіт

Світовий банк пов'язав глобальне потепління зі зростанням кількості бідних

Згідно з дослідженнями, зміна клімату може скоротити кількість урожаю у світі на 5% до 2030 року

Світовий банк пов'язав глобальне потепління зі зростанням кількості бідних
Фото: wiwo.de

Глобальне потепління має великий вплив на зростання кількості бідних людей у світі.

Про це йдеться у прес-релізі Світового банку, опублікованому на сайті ООН.

З доповіді СБ "Шокові хвилі: управління впливом зміни клімату на бідність" йдеться, що бідність можна перемогти тільки в разі зміни клімату.

У документі наголошено, що бідні люди вже близькі до кліматичних шоків: падіння рівня врожаю від зменшення кількості дощів веде до стрибка цін на продовольство, а також до збільшення кількості хворих.

Організація також зазначає, що до недугів ведуть теплові хвилі або повені. Усі ці явища можуть повністю знищити багато досягнень, які в Африці та Південній Азії далися тяжкою працею, і повернути людей назад до бідності.

"Ця доповідь говорить про те, що перемогти бідність можна буде тільки через конкретні дії для зменшення загрози зміни клімату для бідних верств населення", - сказав президент СБ Джим Йонг Кім.

Дослідження показали, що зміна клімату може скоротити кількість урожаю в усьому світі на 5% до 2030 року і на 30% до 2080 року. Крім того, збільшиться кількість хворих на малярію, діарею. До 2030 року в Африці ціни на їжу можуть піднятися на 12%, а до 2080 року - на 70%.

Нагадаємо, раніше цього року американські метеорологи розповіли про кліматичну загрозу для Близького Сходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram