ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російський суд ухвалив назавжди заблокувати торент-портал Rutracker

Власники Rutracker мають місяць на оскарження рішення суду.

Російський суд ухвалив назавжди заблокувати торент-портал Rutracker
Rutracker.org
Фото: priluki.info

Мосміськсуд 9 листопада 2015 року оголосив резолютивну частину рішення про довічне блокування торент-трекера Rutracker.org.

Про це повідомляє vc.ru з посиланням на заяву виконавчого директора Асоціації захисту авторських прав в інтернеті Максима Рябику.

За словами Рябика, Мосміськсуд ухвалив рішення за скаргою видавництва "Ексмо", інтереси якого представляє Асоціація. Власники Rutracker мають місяць на оскарження рішення до того, як воно набуде чинності.

Блокування загрожувало Rutracker після скарг Національної федерації музичної індустрії (НФМІ), проте рішення за позовом цієї організації ще не ухвалено. 28 жовтня прес-секретар Роскомнагляду Вадим Ампелонський заявив про провал переговорів між власниками Rutracker і правовласниками.

29 жовтня керівництво сайту запропонувало користувачам самим вирішити долю проекту. Значна частина висловилася за блокування Rutracker.

"Ексмо" звернулося з позовами про "довічне" блокування Rutracker у червні 2015 року. Видавництво вимагало прибрати посилання на книги чотирьох авторів - Гая Юлія Орловського, Василя Головачова, Алекса Орлова та Олексія Калугіна.

Нагадаємо, в середині жовтня в Росії назавжди заблокували популярні торент-сайти Rutor і Kinozal.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram