ГоловнаПолітика

Порошенко: Україна пережила зиму без російського газу

Ми можемо пишатися енергетичною незалежністю

Порошенко: Україна пережила зиму без російського газу
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки в Рівненську область заявив, що Україна стала незалежною від російського газу, і це довело проходження осінньо-зимового сезону.

Спілкуючись із працівниками Рівненської АЕС, голова держави назвав енергетику лідером за темпами реформування, повідомляє прес-служба Президента.

"Перше, чим ми можемо пишатися, - енергетичною незалежністю", - наголосив Петро Порошенко.

За словами Президента, всього за два роки Україна вийшла на "фантастичний результат", незважаючи на агресивні дії Росії.

"Я вас вітаю. Ця зима була першою, коли, незважаючи на те, що росіяни нам повністю перекрили газ, поставили ціну на газ на 30 відсотків нижчою, ніж європейська спотова ціна, Україна знайшла в собі сили сказати "ні, дякую", - цитує слова голови держави його прес-служба.

Спілкуючись із жителями Володимирця Рівненської області в п'ятницю, 29 січня, Президент сказав: "Росія думала, що поставить нас на коліна, запропонувала газ по 212 (доларів за тис. куб. м газу). Я дав доручення, міністр дзвонить у Росію, каже: "Ні, ваш газ ми брати не будемо", - повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Порошенка, Україна на сьогодні купує газ в Європі, який обходиться їй дешевше, ніж російський.

"Ми на сьогоднішній день першу зиму пережили без російського газу", - зауважив Президент.

Нагадаємо, 27 січня міністр енергетики Володимир Демчишин заявив, що Україна весь рік готова обходитися без російського газу. Потреба України в імпортному газі на 2016 рік становить усього 11-13 млрд кубометрів. За словами міністра, такий обсяг газу можна отримати завдяки реверсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram