ГоловнаПолітика

Розграбування Міноборони і ЗСУ є найбільшими корупційними оборудками, - Пашинський

Депутат наполягає на необхідності повернення викраденого майна.

Розграбування Міноборони і ЗСУ є найбільшими корупційними оборудками, - Пашинський
Фото: 24tv.ua

Розграбування Міністерства оборони і Збройних сил України є найбільшими корупційними оборудками в незалежній Україні. Про це заявив заступник керівника фракції "Народний фронт", голова профільного Комітету з питань національної безпеки й оборони Сергій Пашинський під час засідання Погоджувальної ради.

"Сьогодні корупціонери, які роками грабували країну, оголосили себе антикорупціонерами, і через своїх агентів впливу в парламенті продовжують блокувати будь-які розслідування своїх корупційних оборудок", - наголосив народний депутат.

"Я абсолютно переконаний, що одна з найбільших корупційних оборудок незалежної України - це розграбування Міністерства оборони та Збройних сил України", - заявив голова комітету. "Йдеться про мільярди і мільярди доларів, і питання не тільки в тій землі, яку вкрадено, не в тих військових містечках, які також вкрадено, а питання в бойових літаках, вертольотах, танках, проданих за ціною металобрухту", - уточнив він.

За словами Сергія Пашинського, майно розкрадали впродовж десятиліть, і нікого досі не притягнуто до відповідальності. Він повідомив, що на минулому засіданні Комітету з питань національної безпеки і оборони було прийнято рішення створити робочу групу щодо внесення змін до законодавства, які дадуть можливість залучити всіх винуватців до відповідальності за крадіжки і за те, що ЗСУ були практично знищені.

"Я інформую про це суспільство, керівництво парламенту і прошу всіх, хто зацікавиться, долучатися до нашої роботи. Також я публічно звертаюся до керівника НАБУ пана Ситника - ми його офіційно запросили в середу на комітет для подальшої співпраці та початку роботи з повернення викраденого майна і притягнення винуватих до відповідальності", - підсумував Сергій Пашинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram