ГоловнаПолітика

Затримано учасника газових махінацій часів Януковича

Чоловік вважався керівником фіктивної фірми.

Затримано учасника газових махінацій часів Януковича

Співробітники Служби безпеки України затримали в Луганській області учасника газових махінацій часів Віктора Януковича.

Житель Сєвєродонецька був керівником фіктивної фірми, через яку відмивали гроші ДК "Газ України" і НАК "Нафтогаз України". Зокрема, встановлено факт незаконного заволодіння цією комерційною структурою державним зрідженим газом майже на 60 млн гривень. За висновками експертів, у результаті угоди держбюджет недоотримав понад 20 млн гривень, повідомляють на сайті спецслужби.

У вересні 2016 року зловмисника, який переховувався в Росії, оголосили в розшук. За дорученням Генеральної прокуратури співробітники СБУ затримали чоловіка в Старобільську, куди він прибув у приватних справах.

Ділку оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (привласнення майна), ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, організатором махінацій із зрідженим газом при Януковичі був Сергій Курченко. Зараз він переховується в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram