ГоловнаПолітика

Порошенко доручив комітету розробити концепцію Міністерства з питань ветеранів

Прем'єрові ідея не сподобалася.

Порошенко доручив комітету розробити концепцію Міністерства з питань ветеранів
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко дав доручення розробити концепцію Міністерства з питань ветеранів. Ідею створення нового міністерства на засіданні фракції БПП озвучив нардеп Олександр Третьяков. Про це в коментарі LB.ua розповіла народна депутат від фракції БПП Ольга Богомолець.

"Я спеціально вивчала і позитивний, і негативний досвід США, Ірландії та Сербії в роботі з ветеранами. Ми, на відміну від цих країн, ще не зіткнулися з реальними наслідками, які починають найактивніше наростати після закінчення воєн і вимагають величезної, системної державної підготовки. Підтримка ветеранів і їхніх сімей, а також сімей загиблих - завдання дуже важливе, тому я підтримую ідею створення такого міністерства", - розповіла Богомолець.

За її словами, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який також був на засіданні фракції, ідею створення нового міністерства не підтримав через додаткові витрати на інфраструктуру. "Це ж треба буде нове приміщення, службові машини", - зазначила нардеп.

Проте, каже Богомолець, Президент дав доручення профільному комітету Верховної Ради розробити концепцію цього міністерства. Опісля проводитимуть обговорення на цю тему.

Нагадаємо, 14 квітня у прем'єра Володимира Гройсмана спливає річний термін перебування на посаді. Однак цього пленарного тижня обов'язкового звіту уряду перед ВР не буде. І відбудеться він щонайшвидше в середині травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram