ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики за останні дні 10 разів штурмували позиції ЗСУ в Авдіївці, - СЦКК

З ранку 29 січня бойовики випустили по населеному пункту 1578 боєприпасів.

Бойовики за останні дні 10 разів штурмували позиції ЗСУ в Авдіївці, - СЦКК
Архив
Фото: dn.npu.gov.ua

З ранку 29 січня бойовики випустили 1578 боєприпасів по позиціях українських військових, а також по населеному пункту Авдіївка в Донецкой области.

Про це повідомив керівник української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) генерал-майор Анатолій Петренко, повідомляють на сайті Міноборони.

"Третій день поспіль залишається складною обстановка навколо населеного пункту Авдіївка. Починаючи з ранку 29 січня незаконні збройнні формування ведуть активні штурмові дії позицій ЗСУ, особливо навколо Донецької фільтрувальної станції, а також промислової зони", - повідомив Петренко.

Він додав, що за 2,5 доби зафіксовано 10 штурмових дій із метою заволодіння позиціями ЗСУ.

"Усі ці атаки ведуться із застосуванням незаконних видів озброєння, заборонених Мінськими домовленостями. Застосовуються всі види артилерії калібру 152 і 122 мм, реактивні системи залпового вогню, міномети 120 і 82 мм. Загалом за останні дві з половиною доби нами зафіксовано 1578 боєприпасів, які були випущені по позиціях, а також по населеному пункту Авдіївка", - розповів Петренко.

Він також повідомив, що вчора о 19:20 була перебита остання нитка живлення, яка подавала електроенергію в Авдіївку, станом на зараз населений пункт залишається без електро-, водо- і теплопостачання.

Окупанти погодилися припинити обстріли Авдіївки заради ремонтних робіт

"Вживаємо всіх заходів із метою ввести режим тиші, припинити активні дії противника і зупинити використання забороненого Мінськими угодами озброєння і військової техніки. Проте противник продовжує маневрувати силами і засобами, підтягуючи резерви, нарощує чисельність особового складу на передових позиціях, а також підтягує нові зразки озброєння та військової техніки, і збільшує чисельність застосованих боєприпасів", - повідомив Петренко.

Нагадаємо, раніше заступник голови Донецької ВЦА повідомив, що режиму тиші в Авдіївці вдалося досягти і ремонтні бригади змогли взятися до роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram