ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі один боєць загинув, 18 поранені (оновлено)

Кількість обстрілів збільшилася до 86.

За добу на Донбасі один боєць загинув, 18 поранені (оновлено)
Фото: dn.npu.gov.ua

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі зафіксовано 86 обстрілів з боку бойовиків. У результаті один український військовослужбовець загинув, ще дев'ять отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Маріупольському напрямку зі 122-міліметрової артилерії терористи обстрілювали Водяне, Павлопіль, Талаківку і Бердянське. Зі 120-міліметрових мінометів - Новогригорівку, Красногорівку, Павлопіль, Талаківку, Новотроїцьке і, знову ж таки, Водяне. По Широкиному і Новогригорівці також вели вогонь зі стрілецької зброї. По Чермалику стріляв снайпер. По Широкиному противник відкривав вогонь з озброєння БМП.

На Донецькому напрямку в районі Авдіївки терористи випустили по позиціях сил АТО близько 100 снарядів РСЗВ БМ-21 "Град". Також бойовики обстрілювали позиції військових зі 152-міліметрової артилерії, ще багаторазово використовували танки. У Тоненькому терористи відкривали вогонь зі 152-міліметрової артилерії, по Авдіївці, Луганському, Троїцькому, Опитному і Верхньоторецькому - зі 120-міліметрових мінометів. Під час обстрілу Верхньоторецького використовували танк БМП.

На Луганському напрямку бойовики неодноразово вели вогонь по позиціях військових зі 152- і 122-міліметрової артилерії, з 82-міліметрових мінометів, а також з гранатометів різних систем і стрілецької зброї в районі Кримського, Троїцького, Жовтого, Новоолександрівки, Станиці Луганської і Новозванівки.

Оновлення. Речник Міністерства оборони у справах АТО Олександр Мотузяник на щоденному брифінгу повідомив, що у вівторок у зоні АТО загинув один військовий, 18 бійців отримали поранення.

"За минулу добу в результаті бойових дій загинув один український військовослужбовець. Це сталося в районі селища Тоненьке в результаті ворожого артилерійського обстрілу. Крім того, 18 наших бійців отримали поранення. Зокрема, 15 - у районі Авдіївки. По одному воїну були поранені в Луганському, Зайцевому і Талаківці", - зазначив спікер.

Нагадаємо, в результаті потужних обстрілів в Авдіївці в понеділок була перебита остання лінія електропостачання. Місто залишилося без води, без електрики і без теплопостачання. Через постійні обстріли ремонтні бригади не можуть взятися до роботи, хоча існує домовленість із бойовиками про припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram