ГоловнаСуспільствоВійна

Ремонтні бригади сьогодні не зможуть полагодити ЛЕП в Авдіївці, - Жебрівський (оновлено)

Робітники обстежують територію біля коксохіму, далі їх не пускають.

Ремонтні бригади сьогодні не зможуть полагодити ЛЕП в Авдіївці, - Жебрівський (оновлено)
Архив
Фото: dn.npu.gov.ua

Ремонтні бригади поки що не розпочали відновлення електропостачання Авдіївки через безупинні обстріли.

Про це повідомив перший заступник голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Євген Вілінський у фейсбуці.

"Авдіївка. 10:00. Режиму тиші поки що немає. Гупає з боку орків. Ремонтні бригади готові до виїзду. Чекаємо", - написав він.

Оновлення. Штаб АТО повідомив, що російсько-окупаційні війська продовжують штурмові дії в районі Авдіївки, активно застосовуючи артилерію і міномети.

Зазначають, що командування сил АТО пропонувало забезпечити 31 січня дотримання режиму тиші, щоб противник забрав тіла своїх загиблих, але ця пропозиція була проігнорована.

Оновлення 12:05. Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у фейсбуці пише про попередню домовленість про режим тиші з 12:00.

"Станом на 11:40 бойовики продовжують обстрілювати Авдіївку з важкого озброєння. Режиму тиші все ще немає. Російська сторона не надала письмового підтвердження режиму припинення вогню. Є попередня інформація про настання режиму тиші о 12:00. Ремонтні бригади готові негайно розпочати роботи з відновлення ліній електропередачі", - зазначив він.

Оновлення 12:54. Бойовики не дотримуються домовленості про режим тиші в Авдіївці з 12:00, повідомили агентство "Інтерфакс-Україна" у Генштабі Збройних Сил України.

Оновлення 14:55. Ремонтні бригади вийшли на роботу, повідомив Вілінський на Фейсбуці.

"Режим тиші. Бригади вийшли для оцінки руйнувань і ремонту. Схрестив пальці за наших ремонтників, які зараз роблять усе, щоб не дати перетворити Авдіївку на мертве місто", - написав він.

Водночас він уточнив, що через кілька хвилин після початку режиму тиші з боку "ДНР" почався обстріл. Ремонтні бригади обстежують територію біля комбінату, далі їх наразі не пускають.

Оновлення 15:55. Голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський повідомив, що обстріли не вщухають і російська сторона в СЦКК не дала письмового підтвердження припинення вогню.

"Сьогодні ремонтні бригади вже не зможуть вийти на місце розриву лінії електропостачання... Рятує те, що Авдіївський коксохім зумів підняти температуру теплоносія в тепломережі до 44 градусів", - написав він

у фейсбуці. Нагадаємо, Росія гарантувала, що бойовики припинять обстріл Авдіївки з 10:00 до 17:00 у вівторок заради ремонту систем життєзабезпечення міста, повідомляв раніше Жебрівський.

Через обстріли ввечері в понеділок була перебита остання лінія електропостачання Авдіївки. У результаті місто залишилося без води, без електрики і без теплопостачання. Вночі в тепломережі Авдіївки завдяки коксохімічному заводу вдалося підтримувати температуру теплоносія на рівні 35 градусів на вході і 29 на виході. Температура у квартирах становила 14-16 градусів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram