ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти погодилися припинити обстріли Авдіївки заради ремонтних робіт

Вдалося не допустити замерзання тепломережі.

Окупанти погодилися припинити обстріли Авдіївки заради ремонтних робіт
Архив
Фото: dn.npu.gov.ua

Росія гарантувала, що бойовики припинять обстріли Авдіївки з 10:00 до 17:00 у вівторок заради ремонту систем життєзабезпечення міста.

"Під час ранкової координаційної наради надійшла інформація від СЦКК [українсько-російського спільного центру контролю і координації] про те, що надійшла письмова гарантія від російської сторони про припинення обстрілів з 10:00 до 17:00. Ремонтні бригади беруться до роботи", - написав голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у фейсбуці.

За словами Жебрівського, вночі в тепломережі Авдіївки завдяки коксохімічному заводу вдалося підтримати температуру теплоносія на рівні 35 градусів на вході і 29 - на виході

О 6:00 в Авдіївку прибули додаткові підрозділи ДСНС, національної поліції, нацгвардії, ремонтні служби обленерго й облгазу. Станом на 7:00 в Авдіївці розгорнуто сім пунктів обігріву населення. З 7:00 почалася видача гарячого сніданку. Запасом питної води місто забезпечене.

Влада готова протягом дня евакуювати до 8 тисяч осіб. На під'їзді до міста близько 10 тонн продуктів харчування, військові надали додаткові польові кухні, зазначив Жебрівський.

Нагадаємо, через обстріли ввечері в понеділок було перебито останню лінію електропостачання Авдіївки. У результаті місто залишилося без води, без електрики і без теплопостачання.

Російсько-окупаційні війська штурмують Авдіївку з неділі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram