ГоловнаСуспільствоЖиття

Жіноче взуття: як уникнути невдалої покупки? Пресс-релиз

Жіноче взуття: як уникнути невдалої покупки?

Ось і минули зимові свята, залишилося зовсім небагато часу, як люди знову почнуть метушитися біля вітрин магазинів у пошуках весняного взуття. Багато хто без проблем підбирає сезонне взуття. Однак часто після купівлі нові туфлі здатні створити чимало клопоту.  

Чому ж під час примірки в магазині взуття пасує, а ось під час тривалого носіння нещадно починає тиснути і натирати мозолі? Щоб уникнути придбання невдалої пари, вибираючи, дотримуйтеся простих правил.

Право на обмін 

Перед тим як купити взуття, зверніть увагу на гарантійний термін. Це означає, що ви можете повернути або обміняти товар протягом 14 днів після придбання. Споживач має повне право скористатися цим законом, якщо раптом товар йому перестав подобатись або раптом виявилося, що розмір все-таки не той.

Зрозуміло, це правило діє за умови, що туфлі не були в користуванні і не втратили товарного вигляду. Проте багато продавців нехтують цим правилом і відразу попереджають, що товар поверненню та обміну не підлягає. В такому разі можна розвертатися і йти. 

У більшості людей ноги мають властивість до вечора трохи набрякати. Тому цілком можливо, що туфлі, куплені вранці, у другій половині дня стануть неймовірно тісними. Тож найкращий час дня для примірки нового взуття — післяобідній.

Ширина стопи має велике значення 

У нових туфельках стопа повинна себе відчувати комфортно. Якщо модель вузька, не варто брати взуття на розмір більше. При носінні нога почне з'їжджати вперед, а задник буде стирчати: це не дуже красиво виглядає. Краще підібрати потрібний розмір, поширений серед стандартного європейського взуття. Ширина стопи також має конкретні розміри, вони маркуються такими позначеннями:

·      вузькі — 7 (F);

·      нормальні — 8 (G);

·      широкі — 9 (H).

 

Італійське взуття — не завжди означає «хороше»

Звертайте увагу на якість виготовлення вподобаних туфель: чи немає слідів клею на видимих місцях, чи надійно приклеєна підошва, наскільки стійкий каблук і т. д.

Не рекомендовано купувати взуття з характерним специфічним ароматом синтетики.

Взуття італійського виробництва — це не завжди чудова якість. Як і в Україні, в Італії виробляють чоботи і туфлі як на брендових взуттєвих фабриках, так і в малих майстернях, де не завжди дотримуються стандартів якості. Тож можна успішно натрапити і на італійську підробку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram