ГоловнаСуспільствоВійна

Узятий у полон бойовик заявив, що командування "ДНР" наказало взяти Авдіївський промзону

Затриманий є громадянином України з Макіївки.

Бойовик "ДНР", якого взяли в полон під час бою в районі Авдіївки 29 січня, дав свідчення українським правоохоронним органам. За словами чоловіка, його підрозділ пішов у наступ після того, як командування "ДНР" наказало захопити промзону.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Затриманий бойовик - громадянин України з міста Макіївки Донецької області. У 2014 році він був членом незаконного формування бойовиків "Схід" ("Восток"), згодом звільнився. Але 2016 року через безгрошів'я знову повернувся в лави "ДНР". У новому підрозділі виконував функції оператора установки ПТУР, його позивний - "Голова".

Наприкінці грудня 2016 року його відправили в район Авдіївки.

"29 січня 2017 року моїм керівництвом було поставлено завдання перейти в наступ з метою захоплення Авдіївської промзоні. У результаті бою ми зазнали великих втрат і змушені були відступати. Під час відступу я отримав осколкове поранення в голову та руку і був узятий у полон військовослужбовцями ЗСУ", - розповів він.

Нагадаємо, що бойовики з 29 січня штурмують позиції сил АТО в Авдіївці. Ситуація різко загострилася і на інших ділянках фронту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram