ГоловнаЕкономікаФінанси

Порошенко пообіцяв компенсації ошуканим вкладникам "Михайлівського"

Гроші будуть виплачені за рахунок конфіскованих коштів топ-менеджменту.

Порошенко пообіцяв компенсації ошуканим вкладникам "Михайлівського"
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко пообіцяв допомогти ошуканим вкладникам банку "Михайлівський".

У вівторок вранці після церемонії підняття державного прапора на Софійській площі вкладники банку почали вигукувати гасло "Президент, допоможи".

Порошенко підійшов і звернувся до присутніх: "Голову банку заарештували, він буде засуджений. Гроші вкрадені будуть знайдені, вилучені і використані для виплати вам... Я звернувся до Кабміну, щоб була організована робоча група і в рамках цієї робочої групи ви були проінформовані про все".

Порошенко підкреслив, що взяв цю справу під особистий контроль.

Президент зазначив, що всім, у кого в договорах про депозити було зазначено про те, що вони застраховані у Фонді гарантування вкладів фізосіб, будуть виплачені компенсації, а тим, у кого в договорі цього пункту немає, компенсації будуть виплачені за рахунок повернутих коштів.

Нагадаємо, що ці вкладники "Михайлівського" насправді були клієнтами фінансових компаній ТОВ "Індивідуальний розрахунковий центр" (ІРЦ) і ТОВ "Кредитно-інвестиційний центр". Ці компанії офіційно не були пов'язані з банком "Михайлівський".

Вклади клієнтів фінансових компаній, відповідно до законодавства України, не гарантуються.

Банк "Михайлівський" належить власнику мережі "Ельдорадо" Вікторові Поліщуку. Установа була створена влітку 2013 року для кредитування клієнтів магазинів Поліщука. "Михайлівський" - доволі велика установа. Його активи становили близько 3 млрд гривень (38-ме місце серед 109 діючих банків), на депозитних рахунках клієнтів є близько 2 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram