ГоловнаЕкономікаБізнес

Обшуки в KM Core виявилися пов'язані з "Укргазвидобуванням"

У переліку підприємств, згаданих у постанові суду, є кілька дочірніх підприємств KM Core.

Обшуки в KM Core виявилися пов'язані з "Укргазвидобуванням"
Архивное фото
Фото: vesti-ukr.com

Обшуки, які проводили озброєні співробітники СБУ і представники прокуратури в приміщенні IT-компанії KM Core, виявилися пов'язані з "Укргазвидобуванням".

Керівник компанії Євген Уткін у фейсбуці опублікував копію постанови Печерського суду щодо компанії "Юармс", яка нібито причетна до розслідування за участю компаній "Укргазвидобування" і "Нафтогаз України" в справі про розкрадання державних коштів.

Всього в переліку компаній, згаданих у постанові, є кілька дочірніх підприємств KM Core, в тому числі "Юармс", "KM Лабс", "KM Техно" та інші.

У документі йдеться про торги, які проводила державна компанія "Укргазвидобування" в 2012 році і в яких перемогла "KM Техно". Зазначено, що посадові особи "Укргазвидобування" і "KM Техно" "з метою незаконного заволодіння коштами, за попередньою змовою" внесли неправдиві дані в акти виконаних робіт і т.ін.

За словами Уткіна, "Юармс" - компанія, в якій було зайнято дві людини, і яка зараз практично не працює, з незрозумілих причин виявилася замішана в скандалі з "Укргазвидобуванням". Хоча за контрактом з ними тоді працювала "КМ Техно" і, за словами Уткіна, з цією компанією держпідприємство досі не розрахувалося. З юристами компанії правоохоронці спілкуватися відмовляються.

На початку обшуку правоохоронці виламали двері не в компанію, вказану в постанові, а в іншу компанію, яка займається волонтерськими проектами.

KM Core - міжнародний hi-tech холдинг зі штаб-квартирою в Києві. Основні напрямки діяльності холдингу - інфокомунікаційні технології, мікроелектроніка, нанотехнології.

Нагадаємо, що сьогодні вранці також проводяться обшуки на території газопромислового управління "Львівгазвидобування" держкомпанії "Укргазвидобування".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram