ГоловнаЕкономікаДержава

Фонд гарантування вкладів запропонував НБУ ліквідувати Держзембанк

Жоден з п'яти потенційних інвесторів не подав конкурсні пропозиції.

Фонд гарантування вкладів запропонував НБУ ліквідувати Держзембанк

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) звернувся з пропозицією до Національного банку України про відкликання банківської ліцензії та початку процедури ліквідації ПАТ "Держзембанк", повідомляє прес-служба відомства.

Наголошується, що це передбачено рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування № 1901 від 22 вересня 2016 р.

"На дату введення тимчасової адміністрації (27 липня 2016) банк мав прийнятні фінансові показники: залишок на коррахунку в іншому державному банку - 133,9 млн грн, зобов'язання за субординованим боргом - 10 млн грн. Вкладів фізичних або юридичних осіб і позабалансових зобов'язань не було", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим Фонд гарантування прийняв рішення про оголошення відкритого конкурсу з продажу банку.

Наголошується, що для ознайомлення потенційних інвесторів з інформацією про неплатоспроможність банку було обладнано відповідне інформаційне приміщення, а також створено спеціалізовану сторінку в мережі інтернет. Також фондом була проведена незалежна оцінка вартості акцій і на її основі встановлено мінімальну ціну продажу банку - 155 млн грн.

"Зацікавленість у купівлі акцій виявили п'ять осіб, з яких тільки один інвестор (банківська установа) пройшов попередню кваліфікацію НБУ, що є обов'язковою умовою для участі у конкурсах Фонду гарантування", - сказано у повідомленні.

Для проходження потенційними інвесторами необхідних процедур Фонд гарантування прийняв рішення про продовження тимчасової адміністрації у ПАТ "Держзембанк" на один місяць та термінів подання конкурсних пропозицій на максимально можливий термін - до 19 вересня 2016 р. Проте жоден з потенційних покупців не подав свої конкурсні пропозиції.

"Таким чином, Фонд гарантування не має можливості вивести неплатоспроможний банк з ринку шляхом його продажу інвестору", - підсумували у відомстві.

Як повідомлялося 26 липня, НБУ визнав Держзембанк неплатоспроможним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram