ГоловнаКультура

На відкритті українського павільйону у Венеції зіграв "Океан Ельзи"

Концерт відбувся під відкритим небом на набережній

У четвер, 7 травня на Венеціанському бієнале відбулося відкриття українського національного павільйону. Увечері на набережній дав концерт український рок-гурт "Океан Ельзи".

Про це повідомляють організатори павільйону.

Куратором українського павільйону виступив Бйорн Гельдхоф. Павільйон побудували на набережній між Арсеналом і Джардині - двома основними локаціями бієнале. Український проект знаходиться у скляній споруді, покликаній показати прозорість сучасної України.

Експозиція в українському павільйоні носить назву "Hope!" (Надія) і включає в себе роботи молодих художників - Євгенії Бєлорусець, Артема Волокітина, Микити Кадана, Жанни Кадирової, Анни Звягінцевої, Відкритої групи, а також Миколи Рідного&Сергія Жадана зі спільним проектом "Сліпа точка".

Нагадаємо, вчора на бієнале стартувала акція українських художників, які одяглися у військову форму і окупували російський національний павільйон.

Перформанс почався в середу відразу після відкриття російського павільйону. Активісти також роздавали військову форму відвідувачам і закликали приєднуватися до "відпустки"-окупації. Відвідувачів запрошують також брати участь у конкурсі селфі, яке треба зробити в павільйоні. Селфі потрібно викласти в соціальну мережу і позначити хештегом #onvacation та назвою павільйону. Приз переможцю - безкоштовна відпустка у Балаклаві, місті, яке знаходиться в окупованому Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram