ГоловнаКультура

Оприлюднено програму заходів у Києві 8-9 травня

У столиці пройде парад військових оркестрів.

Оприлюднено програму заходів у Києві 8-9 травня

Адміністрація Президента оприлюднила програму заходів у Києві 8-9 травня на День пам'яті і примирення і День Перемоги.

Уранці 8 травня заплановано провести урочисте засідання Верховної Ради за участю Президента.

Офіційна церемонія Дня пам'яті та примирення розпочнеться о 22:00 з промови Петра Порошенка на площі біля будівлі музею Великої Вітчизняної війни. Близько години триватиме меморіально-мистецька програма "Голоси героїв". У програмі візьмуть участь Ансамбль пісні і танцю Збройних сил України, "Піккардійська терція", "Тельнюк: Сестри", Kozak System, "Кому вниз" та інші колективи.

О 23:01 в Україні пройде міжнародна акція пам'яті "Перша хвилина миру", після чого запалять чашу "Вогонь Слави". Святкування першої хвилини миру - загальноєвропейська традиція. Саме о 23:01 сімдесят років тому набув чинності Акт про капітуляцію Третього рейху.

Програма 9 травня буде більш насиченою. О 9-й ранку громадські організації планують проведення флешмобу на Хрещатику - з поштових коробок на всій вулиці викладуть слоган "Пам'ятаємо. 1939-1945. Перемагаємо". Протягом дня волонтери та громадськість зможуть наповнювати коробки гуманітарною допомогою, яку згодом відправлять на схід України.

Офіційна частина святкування розпочнеться об 11:00 у парку Слави. Після покладання квітів до Могили невідомого солдата відбудеться марш військових оркестрів, який пройде від площі Слави до музею Великої Вітчизняної війни. Участь у марші візьмуть не тільки українські колективи, а й оркестри з інших країн. Так влада хоче започаткувати традицію параду військових оркестрів.

Об 11:30 на території музею 500 новобранців ЗСУ присягнуть на вірність українському народу у присутності Верховного головнокомандувача - Президента України. З 12:10 до вечора триватиме святковий концерт.

Кілька столичних парків з 18:00 стануть сценами для іноземних оркестрів. У Маріїнський парк на годину перетвориться на парк Польщі, де гратиме Польський військовий оркестр, Ботанічний сад ім. академіка Гришка - в Естонська парк, парк Шевченка - в Йорданський парк, а Голосіївський парк - в Литовський парк. Парк Перемоги на Дарниці стане парком Сербії.

На 8-9 травня в Києві запровадять посилені заходи безпеки.

Святкування 70-ї річниці перемоги над нацизмом завершиться 11 травня прем'єрою документальної стрічки "Аеропорт", яку о 20:30 транслюватимуть усі ключові телеканали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram