ГоловнаКультура

Британці знімуть серіал за романами Акуніна

Ераст Фандорін заговорить англійською

Британці знімуть серіал за романами Акуніна
Борис Акунин
Фото: EPA/UPG

Відомий російський письменник Борис Акунін (Григорій Чхартишвілі) уклав контракт на екранізацію трьох своїх романів з одним із британських телеканалів.

Про це письменник повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Оскільки російські телеканали віднедавна геть втратили інтерес до подальших екранізацій "Пригод Ераста Фандоріна", я уклав контракт із британцями. Тож Ераст Петрович тепер говоритиме на екрані не російською, а англійською", - написав Акунін.

Він також повідомив, що, згідно з контрактом, він поки не може назвати терміни випуску серіалів, а також їхній бюджет. Але він розповів, що в пілотний сезон увійдуть телеадаптації трьох романів - "Смерть Ахіллеса", "Статський радник" та "Коронація".

"Як усе це компонуватиметься в один блок, мені поки не дуже зрозуміло... Сценарій, на відміну від колишніх фандоринских екранізацій, я не пишу, але буду на проекті консультантом, тож, сподіваюся, російські бояри у нас не затанцюють навприсядки і Ераст Петрович не заспіває "Ой-цвіте-калину", як Євгеній Онєгін у недавній англійській екранізації", - зазначив Акунін.

Він також додав, що всі юридичні питання вже вирішено, і тепер починається "найцікавіше". Однак, за його словами, додаткова інформація, ймовірно, не з'явиться аж до останньої стадії перед-продакшну.

Нагадаємо, у квітні Борис Акунін розповів, що не їздить до Росії, оскільки "там правлять бал шовінізм, ксенофобія, агресивна брехня і нетерпимість до інакомислення".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram