ГоловнаЗдоров'я

Ізраїль призупинить бойові дії в Газі заради вакцинації від поліомієліту

Гуманітарні павзи у війні заплановані на вересень.

Ізраїль призупинить бойові дії в Газі заради вакцинації від поліомієліту
Фото: ЕРА/UPG

Представник Всесвітньої організації охорони здоров'я на Західному березі Йордану та у Газі Рік Піперкорн заявив про досягнення домовленості з Ізраїлем щодо проведення вакцинації від поліомієліту у зоні бойових дій.

Як пише CNN, діти зможуть отримати щеплення під час серії із трьох триденних павз у війні, які заплановані у вересні. Спершу вакцини запропонують населенню центральної Гази, а згодом півдня та півночі Смуги. Оскільки у ВООЗ не впевнені, що встигнуть провести щеплення всім охочим, план передбачає один додатковий день перемир'я у кожній зоні. 

Представник політичного бюро ХАМАСу Басем Наїм підтримав проведення вакцинації та заявив, що угруповання співпрацюватиме з міжнародними організаціями щодо цього питання. 

За інформацією ВООЗ, після початку війни рівень охоплення населення щепленнями від поліомієліту впав до 80%. Для запобігання епідемії рекомендовано вакцинувати не менше 90% людей. 

Джерела CNN стверджують, що "перемир'я на вакцинацію" було одним із пунктів перемовин між прем'єром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу та державним секретарем США Ентоні Блінкеном під час його візиту до Єрусалима.

Генеральним партнером розділу «Здоров'я» є медична мережа «Добробут». Компанія розділяє цінності LB.ua щодо якісної медичної допомоги, та не втручається у редакційну політику LB.ua. Усі матеріали розділу є незалежними та створеними відповідно до професійних стандартів.