ГоловнаЕкономікаДержава

Верховна Рада схвалила в першому читанні законопроєкт про зміни до бюджету щодо збільшення на 500 млрд

До другого читання підготують правки. 

Верховна Рада схвалила в першому читанні законопроєкт про зміни до бюджету щодо збільшення на 500 млрд
Фото: Нацбанк

Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до бюджету на цей рік. Про це повідомила в Facebook голова бюджетного комітету Роксолана Підласа. 

Учора вона пояснювала, що комітетська версія законопроєкту передбачає збільшення надходжень за рахунок податків на 30 млрд гривень. Нардеп Ярослав Железняк повідомив у Telegram, що зараз голосували за урядову версію, оскільки це лише перше читання.

"Увага, так як прийнято тільки перше читання то закон зарах знаходиться в тому вигляді, в якому був поданий Урядом. Там і 125 млрд грн від податків. Але до другого читання його будуть міняти згідно тим рекомендаціям, які дав комітет", – сказав він. 

Термін подачі правок до документу скоротили удвічі. 

  • Комітетський документ передбачає розподіл так званого військового податку на доходи фізичних осіб. Бюджетний комітет пропонував, щоб до загального бюджету йшло не 25% військового ПДФО, як зараз, а 59%. 
  • Цього року Україні потрібно знайти 500 додаткових мільярдів гривень, аби закрити потреби оборони. Отримати ці кошти від міжнародних партнерів не можна, оскільки жодна країна не має право фінансувати чужу армію. 
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram