ГоловнаЕкономікаДержава

Учора Укренерго залучало аварійну допомогу з Румунії та Польщі

У понеділок був зафіксований новий літній рекорд споживання електроенергії. 

Учора Укренерго залучало аварійну допомогу з Румунії та Польщі
Фото: Укргідроенерго

28 серпня компанія Укренерго застосувала аварійну допомогу з Румунії та Польщі загальним обсягом 1 200 МВт-год через стрімке зростання споживання.

Про це Укренерго повідомляє у Facebook.

"28 серпня, був зафіксований новий літній рекорд – вечірній максимум споживання перевищив попередній показник 21 серпня на 1,2%. Це дуже високий показник, зважаючи на обмежені через ремонти можливості електростанцій з виробництва електроенергії", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Укренерго було вимушене для покриття попиту з 19:00 до 22:00 застосувати аварійну допомогу з енергосистеми Польщі та Румунії. Її загальний обсяг склав 1 200 МВт-год.

"Аварійна допомога є останнім і найдорожчим заходом екстреного реагування для балансування енергосистеми, який не вимагає відключення споживачів", – додали в Укренерго.

Після аварійного ремонту в роботу повернулись два енергоблока теплових електростанцій, натомість в аварійний ремонт виведено один. Однак кількість блоків електростанцій в роботі обмежена, адже триває масштабна ремонтна кампанія.

У вівторок 29 серпня є імпорт незначних обсягів електроенергії зі Словаччини в ранкові та вечірні години загальним обсягом 1 638 МВт, з максимальною потужністю в окремі години до 336 МВт.

Повідомляється також, що 28 серпня були зафіксовані короткочасні відключення дією захисту трьох високовольтних ліній у північному, центральному та західному регіонах. Знеструмлення споживачів не було, зараз лінії працюють.

Нагадаємо, 16 серпня компанія Укренерго брала аварійну допомогу від енергосистеми Румунії потужністю 400 МВт щогодини через зростання споживання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram