ГоловнаЕкономікаФінанси

До виплат "тисячі за вакцинацію" збираються долучити ще 13 банків, – Федоров

Наразі до програми "єПідтримка" залучено шість банків.

До виплат "тисячі за вакцинацію" збираються долучити ще 13 банків, – Федоров
Фото: biz.today.ua

В Україні до програми "єПідтримка" з виплати 1000 грн українцям, які пройшли повний курс вакцинації, наразі залучено шість банків. Це "Монобанк", "ПриватБанк", "А-Банк", "Укргазбанк", "Альфа Банк", "Ощадбанк". Ще 13 українських банків готуються долучитися до послуги.

Про це сьогодні, 22 грудня, розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, повідомляє телеканал "Дом".

Він нагадав, що в банку потрібно відкрити віртуальну картку, після чого на неї зарахують гроші.

"Це дуже проста та зрозуміла процедура. І це в історії України наймасовіша послуга, яка була реалізована, і, напевно, найшвидша. Тому що за кілька тижнів ми реалізували таку масштабну послугу", – зазначив міністр.

Федоров також уточнив, що деякі банки до кінця року почнуть видавати пластикові картки, на які зараховуватимуть гроші.

"Ми прогнозуємо, що наступного року таких банків буде більшість. По-перше, велика кількість банків приєднається і велика кількість банків зможе генерувати не лише віртуальні карти, якими можна оплачувати онлайн, а й пластикові випускатимуть", – додав глава Мінцифри.

Міністр наголосив, що з другої половини січня 2022 року ці гроші можна буде використати для купівлі ліків в аптеках для людей 60+.

Як повідомляли, у межах програми "єПідтримка" виплату розміром 1000 грн вже отримали 2,3 млн українців. Загалом вони витратили вже 200 млн грн. На отримання "ковідної тисячі" українці подали заявок на 4,5 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram