ГоловнаЕкономікаБізнес

Держенергонагляд перевірить причини аварійної зупинки енергоблоків на ТЕС Ахметова

Дефіцит електроенергії змусив Україну просити Білорусь про допомогу.

Держенергонагляд перевірить причини аварійної зупинки енергоблоків на ТЕС Ахметова
Бурштинська ТЕС
Фото: energo.dtek.com

Державна інспекція енергетичного нагляду вирішила перевірити причини аварійної зупинки енергоблоків на теплових електростанціях ДТЕК Ріната Ахметова.

Про це повідомляється на сайті відомства.

"Фахівці проводять низку заходів з метою з’ясування причин аварійної зупинки блоків №4 «ДТЕК Курахівська ТЕС», №6 і №11 «ДТЕК Бурштинська ТЕС» та №8 «ДТЕК Добротвірська ТЕС». Такі дії здійснюються за зверненням НЕК «Укренерго» та згідно з рішенням РНБО", - сказано в пресрелізі інспекції.

Через аварійну зупинку низки приватних енергоблоків держава була змушена на початку листопада просити про аварійну допомогу у Білорусі і Словаччини.

"Для з’ясування причин виникнення і розвитку технологічних порушень представники Держенергонагляду включені до складу комісій з розслідування технологічних порушень та прибули на зазначені об’єкти. Зокрема, будуть вивчені обставини аварійних відключень на цих енергоблоках ТЕС та виконання організаційно-технічних заходів згідно з вимогами нормативно-правових актів і правил у галузі електроенергетики", - повідомив Держенергонагляд.

Нагадаємо, що "Укренерго" поклала на ДТЕК відповідальність за зрив балансування енергосистеми та запиту аварійної допомоги з Білорусі. Але компанія ці звинувачення відкинула і заявила, що останні три місяці працює понад плану для компенсації простою державних ТЕС та ТЕЦ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram