ГоловнаЕкономікаДержава

Нардеп Холодов звинуватив керівництво Одеської митниці та ДМС в "кришуванні" мінімізаторів

Також Холодов опублікував дані про заниження в два рази митної вартості партії імпорту.

Нардеп Холодов звинуватив керівництво Одеської митниці та ДМС в "кришуванні" мінімізаторів
Фото: rbc.ua

Народний депутат, заступник голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики ВР Андрій Холодов звинуватив начальника Одеської митниці Михайла Грибанова та першого заступника голови Державної митної служби Дениса Шендрика в покритті схем ухилення від сплати податків при оформленні вантажів на Одеській митниці. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Холодова.

Крім того, Холодов опублікував дані про заниження удвічі митної вартості партії імпорту, у результаті якої державний бюджет недоотримав $24 тисячі податків і зборів.

"Цей вантаж – 22 тонни велосипедів – мали оформити за іншим митним кодом та за іншою ціною, удвічі вищою. У результаті бюджет недоотримав 650 тис. грн", – написав Холодов.

Нардеп стверджує, що це тільки один приклад із величезної кількості аналогічних випадків.

"Взагалі, джерела на Одеській митниці говорять, що, якщо зараз узяти вибірку за місяць і ткнути пальцем навмання, – потрапиш або заниження вартості в рази, або на підроблені документи, або на пересорт/перевагу. І ніхто взагалі нічого не боїться", – написав Холодів.

Нагадаємо, раніше Холодов уже публікував дані про аналогічні схеми мінімізації митної вартості та так званого "пересорту" на Одеській митниці. У результаті Державне бюро розслідувань відкрило кілька кримінальних проваджень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram