ГоловнаЕкономікаДержава

В Україні з березня на 170 гривень підвищать виплати безробітним

Мінімальна сума становитиме 1800 гривень.

В Україні з березня на 170 гривень підвищать виплати безробітним
Фото: Анастасия Искрицкая

В Україні у березні на 170 гривень підвищаться мінімальні виплати безробітним. Про це повідомили представники Фонду соцстрахування в ефірі "Сніданку з "1+1", інформує ТСН.

Наразі допомога по безробіттю становить 1630 гривень, а збільшать її до 1800 гривень. Це мінімальна сума, яка призначатиметься людям з урахуванням зарплати і страхового стажу.

Станом на 31 січня, в одному тільки Київському міському центрі зайнятості було зареєстровано майже 9500 безробітних, серед яких колишні народні депутати, заступники міністрів і голів райдержадміністрацій. Усього з безробітних приблизно 2000 - це колишні чиновники.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року Верховна Рада прийняла у другому читанні і у цілому законопроєкт про верифікацію та моніторинг державних соцвиплат, зокрема, пенсій, допомоги, пільг, субсидій, стипендій.

Верифікація передбачає збір і перевірку достовірності інформації, яка подається для призначення соцвиплат, з державних реєстрів в автоматичному режимі. Орган, який здійснює верифікацію, зможе отримувати паспортні дані одержувача допомоги, інформацію про зареєстроване і фактичне місце проживання, випадки перетину кордону і в'їзду/виїзду на окуповану територію, ідентифікаційний код, дані про банківські рахунки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram