ГоловнаЕкономікаБізнес

Голова Адміністрації портів Вецкаганс звільнився

Його обов'язки тимчасово покладено на голову філії.

Голова Адміністрації портів Вецкаганс звільнився
Фото: seafarersjournal.com

Наглядова рада ДП "Адміністрація морських портів України" 30 січня звільнила в.о. голови підприємства Райвіса Вецкаганска, який керував ним із січня 2017 року.

Про це повідомила пресслужба підприємства.

Вецкаганс звільнився за власним бажанням.

З 31 січня обов'язки голови АМПУ тимчасово виконуватиме начальник філії "Дельта-лоцман" Олександр Голодницький, що має багаторічний стаж роботи в транспортній галузі.

З 2001 року він обіймав посади заступника директора з фінансово-економічної роботи; заступника директора Державного департаменту морського і річкового транспорту України; директора ДП «Дельта-лоцман» (2005-2006 і 2008-2013 роки). З червня 2013 року - перший заступник голови ДП "АМПУ". З червня 2014 року - начальник філії "Дельта-лоцман".

Нового голову АМПУ планують вибрати на відкритому конкурсі, прийом документів від кандидатів - до 7 лютого.

Нагадаємо, Вецкаганс - громадянин Латвії, до призначення в АМКУ мав понад 16 років досвіду управління підприємствами сектору транспорту і логістики, пароплавства і фінансових послуг. Обіймав посади члена правління, віцепрезидента АТ "Латвійське пароплавство", члена правління найбільшого портового терміналу з обробки насипних і генеральних вантажів у країнах Балтії Rigas Centralais Terminals, голови правління Riga Container Terminal.

У 2017 році йому пообіцяли карт-бланш у боротьбі з корупцією в морпортах.

АМПУ об'єднує низку державних портів, переданих в управління цього підприємства в рамках реформування портової галузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram