ГоловнаЕкономікаДержава

"Укравтодор" показав карту перспективної мережі швидкісних автодоріг

Планується два коридори через усю країну із заходу на схід.

"Укравтодор" показав на своєму сайті карту перспективної мережі швидкісних автодоріг технічної категорії 1-а (автомагістраль) і 1-б (швидкісне шосе).

Зараз під ці критерії відповідають тільки декілька доріг, серед яких М-06 на ділянці Київ-Житомир-Рівне, М-05 Київ-Одеса на всій протяжності, М-01 на ділянці Київ-Чернігів, М-29 Харків-Новомосковськ, Н-08 на відрізку Дніпро-Запоріжжя, М-03 на відрізку Київ-Лубни і Н-01 на відрізку Київ-Обухів.

У віддаленій перспективі планують зробити два швидкісні коридори через усю територію країни від західного кордону до Луганська (з відгалуженням на Суми) та Донецька (з відгалуженнями на Чернівці, Миколаїв, Херсон). На Крим планів немає.

У 2020 році будівельні роботи будуть виконуватися на трасах М-03 і М-31, зокрема на ділянках Лубни - Полтава - Валки та Решетилівка - Дніпро. Також заплановані роботи на окремих ділянках дороги М-07 від Ковеля до польського кордону.

Проєктні роботи будуть спрямовані на створення 4-смугових трас за маршрутами: М-06 Ужгород - Мукачево, М-06 Рівне - межа Львівської області в напрямку Львова, Н-11 Дніпро - Кривий Ріг.

Також готується техніко-економічне обґрунтування для розширення до 4-х смуг дороги Львів - Тернопіль - Хмельницький - Вінниця - Умань і Одеса - Миколаїв - Херсон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram