ГоловнаЕкономікаДержава

Кличко має намір підняти в Києві штрафи за неправильне паркування

Мер не уточнив, про яку саме суму йдеться.

Кличко має намір підняти в Києві штрафи за неправильне паркування
Фото: Авто 24

Мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко планує посилити відповідальність за незаконне паркування в центрі міста з метою розвантажити вулиці від великої кількості авто. Таку заяву мер міста зробив сьогодні на прес-конференції компанії Uber в Україні у вівторок.

"Ми будемо закручувати гайки в питаннях паркування - незаконно паркуватися, особливо в центрі міста під знаками, які забороняють паркування, буде дорого", - зазначив Кличко, зіславшись на те, що подібна практика існує в усіх європейських столицях і великих містах.

За словами мера, посилення контролю за паркуванням також включає в себе роботу інспекторів, які вже пройшли всі стадії підготовки.

"Штат інспекторів уже повний. Зараз в тестовому режимі ми повідомляємо водіїв про порушення правил паркування, наступним кроком буде штраф і евакуація авто. Уже в наступному місяці", - наголосив мер Києва.

За його словами, місто буде пропонувати альтернативу автомобільному транспорту.

"У цьому напрямку ми будемо пропонувати доступний сервіс: зараз будуємо нові велодоріжки, пропонуємо альтернативи. Але єдиний метод розвантажити центр міста від автомобілів - зробити паркування авто в центрі міста набагато дорожчим. Зараз будуємо перехоплюючі паркінги, щоб можна було залишати авто на в'їзді в місто і користуватися громадським транспортом для пересування містом", - підкреслив Кличко.

Мер не уточнив, про яку суму штрафів за неправильне паркування йдеться.

Нагадаємо, у березні Київська міськрада проголосувала за продаж паркувань через систему "Прозоро".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram