ГоловнаЕкономікаДержава

"Укртранснафта" і "Транснефть" узгоджують договір через витрати на витіснення некондиційної нафти

Нафтопровід "Дружба" звільнив одну нитку для поставок нафти в Європу.

"Укртранснафта" і "Транснефть" узгоджують договір через витрати на витіснення некондиційної нафти
Фото: www.naftogaz.com

Державна нафтотранспортна компанія "Укртранснафта" розглянула з компанією "Транснефть" (Росія) договір про компенсацію витрат за витіснення некондиційної нафти з нафтопроводу "Дружба". Про це повідомила прес-служба української компанії.

"14 травня в рамках Шостого засідання Міжнародної асоціації транспортувальників нафти в Братиславі "Транснефть", група "МОЛ" (Угорщина), АТ "Транспетрол" (Словацька Республіка) і "Укртранснафта" розглянули питання компенсації додаткових витрат на проведення нестандартних робіт, пов'язаних із витісненням некондиційної нафти з нафтопроводу "Дружба", - сказано в повідомленні.

Урегулювання цього питання не передбачене чинною угодою про надання послуг з транзиту російської нафти, тому сторони погоджують додатковий договір до чинної угоди, згідно з яким буде відбуватися розрахунок, визначатимуться терміни і умови компенсації додаткових витрат "Укртранснафти".

"Укртранснафта" зазначила, що зараз компанія звільнила одну нитку нафтопроводу "Дружба" від нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук, що дозволило відновити транзит через українську ділянку нафтопроводу.

Нагадаємо, 25 квітня "Укртранснафта" вимушено припинила транзит нафти магістральним нафтопроводом "Мозир - Броди" в зв'язку з інформацією про надходження неякісної нафти з Росії. Відновити транспортування вдалося тільки 11 травня після підтвердження якості нафти угорськими експертами.

19 квітня 2019 року концерн "Белнефтехим" заявив про різке погіршення якості нафти, що надходить нафтопроводом з Росії, європейські споживачі відмовилися приймати російську нафту з підвищеним вмістом масової частки органічних хлоридів.

7 травня Росія повідомила про арешт чотирьох осіб у справі про забруднення нафти в трубопроводі "Дружба".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram