ГоловнаЕкономікаБізнес

Закон передбачає введення ринку електроенергії з 1 липня, - Гройсман

"Важливо, щоб будь-які новації не призвели до підвищення цін на електроенергію для людей", - заявив прем'єр.

Закон передбачає введення ринку електроенергії з 1 липня, - Гройсман
Владимир Гройсман
Фото: https://www.kmu.gov.ua/ua/news/glava-uryadu-slovackim-zmi-ukrayina-znahoditsya-na-peredovij-borotbi-za-demokratiyu

За інформацією премьер-министра Владимира Гройсмана, Міністерство енергетики та вугільної промисловості напрацьовує нормативну базу для запуску нового ринку. Про це він повідомив в інтерв'ю інформагентству "Интерфакс-Украина".

"Закон про ринок електроенергії був напрацьований разом з нашими міжнародними партнерами. Його прийняв парламент, він передбачає введення ринку електроенергії з 1 липня відповідно до всіх міжнародних стандартів. Тому зараз на виконання закону Міненерго напрацьовує нормативну базу для його впровадження", - заявив Гройсман.

Прем'єр-міністр вважає, що під час введення нового ринку електроенергії має бути враховано соціальний аспект.

"Для мене дуже важливо, щоб будь-які новації не призвели до підвищення цін на електроенергію для людей", - наголосив він.

Як повідомляли, на липень 2019 року в Україні заплановано запуск нової моделі оптового ринку е/е на виконання закону "Про ринок е/е", прийнятого у квітні 2017 року. Передбачається перехід від роботи з моделі "єдиного покупця" до повномасштабного конкурентного ринку, який передбачає двосторонні угоди між виробниками і великими споживачами, впровадження балансуючого ринку, ринку "на добу вперед" і внутрішньодобового ринку.

Закон "Про ринок електричної енергії" імплементує норми Третього енергопакета ЄС.

Для населення тарифи на електроенергію не зростуть. З метою збереження прийнятних для населення тарифів компенсацію різниці між ринковою і регульованою цінами електроенергії для побутових споживачів будуть проводити за рахунок прибутку "Енергоатому".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram