ГоловнаКультура

Гастролерам у РФ заборонили брати участь у Євробаченні

Учасником національного відбору може бути той, хто не гастролює в РФ з 2014 року.

Гастролерам у РФ заборонили брати участь у Євробаченні
Фото: 24 Канал

Суспільне оголосило про початок національного відбору на Євробачення-2020 з оновленими правилами. Тепер брати участь у нацвідборі зможуть тільки ті, хто не гастролює на території РФ. Про це сказано в повідомленні Суспільного.

"Тепер учасником національного відбору може бути виконавець або колектив, що не здійснює концертної діяльності на території РФ з 2014 року, не планує і не анонсує її під час конкурсу і фіналу Євробачення, а також не в'їжджав на територію Криму з порушенням законодавства України", - сказано в повідомленні.

Зазначають, що цього року фінансову підтримку переможцю нацвідбору в підготовці, поїздці і перебуванні на конкурсі надасть UA:Суспільне.

Витрати на проведення кастингу і телевізійну частину національного відбору бере на себе телеканал СТБ.

Інші пункти правил нацвідбору залишилися без змін.

Нагадаємо, переможницею нацвідбору на Євробачення-2019 стала співачка Maruv (Анна Корсун). Частину українського суспільства це обурило, оскільки співачка гастролює на території країни-агресора.

Maruv заявила, що готова відмовитися від гастролей у Росії заради Євробачення, але висловила незгоду з низкою інших пунктів запропонованого їй контракту. Зокрема, НСТУ заборонило їй будь-яку імпровізацію на сцені і спілкування з журналістами без дозволу, а також зажадало передати права на пісню. У разі порушення будь-якого з пунктів співачці загрожував штраф на 2 мільйони гривень. У результаті НСТУ і Maruv не змогли домовитися про контракт.

Гурти Freedom Jazz і KAZKA, які зайняли друге і третє місця в нацвідборі, не захотіли заміняти Maruv.

Після цього повідомили, що Україна не братиме участі в Євробаченні-2019. 2020 року Євробачення відбудеться в Роттердамі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram