ГоловнаКультура

У Криму перервали прокат українського мультфільму "Руслан і Людмила"

Стрічка вийшла в прокат за російським прокатним посвідченням.

У Криму перервали прокат українського мультфільму "Руслан і Людмила"
Кадр из мультфильма

В окупованому Криму за заявкою правовласника припинили показ українського мультфільму "Викрадена принцеса". Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Мультфільм вийшов у прокат в адаптації для Росії. Стрічка тут отримала назву "Руслан і Людмила: Перезавантаження". Повідомляють, що для Росії в дубляж внесли "деякі зміни", наприклад, у мультфільмі не згадується Київська Русь, а також і те, що викрадена принцеса - донька київського князя.

На материковій Україні правовласник не знав, що український мультфільм, який отримав фінансування з держбюджету, потрапив на анексований півострів. Після звернення "Крим.Реалії" до правовласника фільм відкликали з прокату на півострові. Можливо, російського прокатника очікують судові розгляди.

Режисер мультфільму Олег Маломуж дізнався про прокат картини на півострові зі ЗМІ та заявив, що засуджує вихід стрічки на екрани в обхід українського законодавства.

Нагадаємо, мультфільм "Викрадена принцеса" було створено за підтримки Державного агентства з питань кіно України. Фінансування коштами платників податків України під час створення стрічки склало 20% - 19,5 млн гривень. Згідно з українським законодавством, будь-який прокат кінопродукції в анексованому Криму може здійснюватися тільки за українським прокатним посвідченням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram