ГоловнаКультура

Фінальна частина "Месників" стала другим найкасовішим фільмом в історії

Картина зібрала понад $2 млрд за рекордний термін.

Фінальна частина "Месників" стала другим найкасовішим фільмом в історії
Кадр из трейлера к 4-м "Мстителям"
Фото: Скриншот видео

Супергеройська картина "Месники: Завершення" стала другим найкасовішим фільмом в історії і зібрала близько $2,19 млрд через усього 11 днів після виходу в світовий прокат. Про це повідомляють на сайті студії Walt Disney Co з огляду на попередні підрахунки.

Найкасовіший в історії фільм "Аватар" зібрав свою рекордну суму за 47 днів, тоді як "Месники" зібрали $2,19 млрд за 11 днів після виходу в світовий прокат.

Серйозні шанси останньої частини "Месників" побити рекорд "Аватара" і стати найкасовішим фільмом в історії пояснюються інтересом зарубіжної аудиторії. Збори картини в зарубіжному прокаті сягнули $1,5 млрд, при цьому $576 млн припадає на Китай, де фільм встановив рекорд серед зарубіжного кіно.

Відзначають, що фільм обійшов "Месники: Нескінченна війна" (2,048 мільярда доларів), "Зоряні війни: Пробудження сили" (2,068 мільярда доларів) і навіть "Титанік" (2,187 мільярда доларів), що підтверджує його друге місце після "Аватара" (2,788 мільярда доларів).

"Месникам" потрібно зібрати більш ніж $936 млн, щоб посісти перше місце за зборами в США і Канаді. У 2015 році саме стільки в цих країнах зібрав сьомий епізод саги "Зоряні війни" - "Пробудження сили".

Нагадаємо, мережа кінотеатрів "Планета кіно" розпродала всі квитки на перегляд фільму "Месники: Завершення" за 23 дні до прем'єри. В одному з київських IMAX квитки "розлетілися" буквально за 15 хвилин після старту попереднього продажу.

Раніше ця кінокартина зібрала рекордні $1,2 млрд за перший вікенд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram