ГоловнаКультура

У Львові 400 бандуристів встановили рекорд з виконання творів Шевченка

Попередній такий рекорд у Херсоні встановили 132 бандуристи.

У Львові 407 бандуристів встановили рекорд України з одночасного виконання віршів Тараса Шевченка. Про це повідомляє Львівська облдержадміністрація.

У Львові бандуристи встановили рекорд
Фото: loda.gov.ua
У Львові бандуристи встановили рекорд

"407 бандуристів з більш ніж 30 колективів області та Львова на площі перед пам'ятником Кобзарю разом з хористами заспівали «Заповіт» і «Реве та стогне ...» на слова Тараса Шевченка. Захід присвячено 205-річчю від дня народження українського поета і художника" , - йдеться в повідомленні.

Рекорд зафіксував представник Національного реєстру рекордів України Павло Горішевський.

"У 2016 році в Херсоні встановили рекорд України, тоді зібралися 132 бандуристи. Сьогоднішній результат у Львові перевершив це досягнення майже в три рази, кількість бандуристів і бандуристок - 407. Рекорд України встановлено", - сказав Горішевський.

Нагадаємо, в минулому році більш 1000 хористів встановили у Львові рекорд з наймасовішого виконання пісень на слова Шевченка.

Раніше через акту вандалізму в Києві закрили, а в інших містах скасували виставку "Квантовий стрибок Шевченка", яка представляла ілюстрації Олександра Грехова, де Тарас Шевченко поставав у відомих поп-образах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram