ГоловнаБлогиБлог Олега Ляшка

Забута чемпіонка

Вражає цинізм і безсердечність наших можновладців. Роздаючи пачками липові звання „героїв” своїм корєшам-донецьким, вони ніби не помічають справжніх Героїв, які доживають свій вік у забутті і злиднях.

Фото: Олег Ляшко

Одна з таких – видатна легкоатлетка з бігу та стрибків у довжину 1950-60-х років, чемпіонка XVII Олімпіади (1960, Рим) Віра Самуїлівна Крєпкіна. Це унікальна людина із надзвичайно складною долею. Її батько загинув на фронті, мати сама виховувала п’ятьох дітей. Грошей не вистачало на їжу, тож навіть труси для перших змагань Вірі довелося позичати. Та попри це дівчині вдалося досягти неймовірних успіхів у спорті. Її рекорд із стрибків у довжину на Олімпійських іграх досі ніким не подоланий (при зрості 1,59 м вона стрибнула у довжину на 6 метрів 37 сантиметрів)! Після завершення кар’єри Крєпкіна тренувала дітей з Бучанського притулку, що під Києвом.

У цьому році Вірі Самуїлівні виповнилося 80 років. Її чоловік і син кілька років тому померли. Сама вона через спортивні травми перенесла не одну операцію – гроші на них через Національний олімпійський комітет України випрошувала чи не навколішках. Цьогоріч за моїм зверненням Національний олімпійський комітет виділив п’ять тисяч гривень з нагоди її 80-річного ювілею та вшанування досягнень. Однак вже протягом тривалого часу Віра Самуїлівна не може отримати ці гроші.

Я звернувся з цього приводу до голови НОК Сергія Бубки, до міністра молоді та спорту Равіля Сафіулліна. Це ганьба для країни, ганьба для влади! За всіх часів таких людей на руках носили, а ми не можемо забезпечити їм елементарного – гідної старості! Для мене допомогти цій людині – справа честі.

Олег Ляшко Олег Ляшко , Народний депутат України, лідер Радикальної партії
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram