ГоловнаБлогиБлог Олега Ляшка

Об'єднавшись, ми станемо непереможними!

Президент Порошенко у своїй колонці, опублікованій 19 січня у німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung, заявив, що для встановлення миру необхідно, щоб усі положення Мінських угод виконувалися відповідально та у повному обсязі усіма сторонами, які його підписали, включно з Російською Федерацією.

Цілком очевидно, що постійні агресивні провокаційні дії Росії протягом останніх 4-х місяців свідчать, що Путін де-факто відмовляється виконувати свої зобов’язання відповідно до Мінського протоколу від 5 вересня 2014 р. та Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 р. про припинення застосування збройної сили та виведення з території України всіх збройних формувань, військової техніки, а також бойовиків і найманців відповідно до пунктів 1 і 10 Мінського протоколу та пунктів 1 і 9 Мінського меморандуму. Тим самим Росія свідомо зриває процес мирного урегулювання на базі Мінських домовленостей, на який покладають такі великі надії наші партнери в Європі та керівництво України.

У зв’язку з цим я розробив і разом з лідерами фракцій «Самопомочі» та «Батьківщини» подав минулого тижня до Верховної Ради України проект постанови про визнання Російської Федерації державою-агресором у відповідності до статті 3 Резолюції Генеральної Асамблеї ООН №3314 «Визнання агресії» від 14 грудня 1974 р. Крім того, проектом постанови передбачається створення системного механізму протидії та ліквідації наслідків агресії Росії проти України. Зокрема, ми рекомендуємо президенту Порошенку запровадити на території України воєнний стан до припинення збройної агресії Російської Федерації проти України, а прем’єр-міністрові А. Яценюку створити в системі виконавчої влади посаду Урядового уповноваженого з питань протидії збройній агресії Російської Федерації проти України та ліквідації її наслідків.

Я неодноразово наголошував, що Путін розуміє тільки силу і зупиниться лише там, де ми самі зупинимо його. Водночас, увесь цивілізований світ має зрозуміти, що для забезпечення нинішньому та наступним поколінням свободи, життя без страху війни та терористичної загрози ми маємо об’єднати наші зусилля. Разом ми дійсно будемо непереможні!

Олег Ляшко Олег Ляшко , Народний депутат України, лідер Радикальної партії
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram