ГоловнаБлогиБлог Олега Ляшка

Банда Януковича забере свої брудні руки від ринків!

Сьогодні прийшов підтримати працівників ринків, які виступили на захист своїх робочих місць. В Києві біля адміністрації Президента відбулася акція протесту за участю більше 300 представників Конфедерації вільних профспілок. Люди пікетують адміністрацію з вимогою «Дайте ринкам жити!».

Фото: предоставлено Олегом Ляшко

Акція протесту спричинена грубими діями міської влади Києва. Учора, 20 лютого, о 6-ій годині ранку працівники КП «Київблагоустрій» почали демонтаж кіосків на ринку «Юність». Проти людей, які спробували захистити свої робочі місця, кинули правоохоронців. Кількох працівників ринку затримали. На разі демонтаж призупинено. Шкода, що мені не подзвонили вчора о 5 ранку, бо я б приїхав і разом з людьми боронив їх місце праці. Звертаюсь до усіх, якщо треба, дзвоніть мені хоч о 5-ій ранку, хоч посеред ночі! Вважаю, що народний депутат в таких ситуаціях не має спати, а бути з народом і захищати його від банди, яка нині хазяйнує в державі!

Виступаючи на мітингу, я сказав людям, що треба не доносити інформацію про свавілля чиновників до Президента Януковича, а питати з нього відповідальності у першу чергу. Все він чудово знає, бо це він контролює ці процеси. Він розставив всіх голів адміністрацій, районних адміністрацій, всіх інших, які сьогодні вимагають з вас гроші, які знищують ваш бізнес! Бо їм не треба малий і середній бізнес, для них важливі лише олігархи! Десяток сімей, які експлуатують мільйони українців. Вони за кордоном лікуються, навчаються, женяться, дітей своїх народжують. Ніхто з них не думає про вас, як ви живете, де вам заробити копійку, як вам нагодувати дитину, бо ви їм до одного місця! А коли ви захищаєте свої інтереси, вони на вас кидають «беркут». Тому все вони знають. І вихід один – гнати цю банду геть!

Також закликаю усіх небайдужих, зокрема і політиків, прийти і підтримати підприємців. Хто може, прийдіть і підтримайте. Політика – то на виборах. А тут захист робочих місць простих громадян. Я закликаю всіх об’єднатися прийти і захистити малий та середній бізнес! Підтримати тих, кого влада викинула на вулицю і сьогодні забирає останнє.

Я і мої колеги будемо виступати у парламенті, будемо вимагати у Януковича і його банди, щоб забрали від ринків свої погані руки!

Це вже не перший випадок бандитських нападів на ринки у Києві. Пояснення КМДА, мовляв це турбота про безпеку та благоустрій – виглядають сміховинними. Хай би господарник Попов для початку приміром ремонтом доріг зайнявся, бо яма на ямі, вже й автомобілі провалюються крізь землю. А ці негідники на ринках шукають комфорту та безпеки! Головна причина таких дій – захист інтересів олігархів – власників великих торгівельних центрів і мереж. Так вони усувають конкуренцію.

Але ринки – єдине місце роботи для людей, яких позвільняли з заводів і фабрик, інших установ. Цим людям, які десятки років пропрацювали на державу, мають дипломи, досвід, нині нікуди піти! Їх ніхто не прилаштує в міністерство, як приміром ще одного «професіонала» без жодного досвіду - сина Герман. З іншого боку, завдяки «покращенню життя», не кожен киянин має змогу затоварюватись в бутіках та торгівельних центрах. Ринки для людей – місце, де можна купити доступні харчі, аби хоч прогодуватися. Працівники ринків – мають право на роботу! Покупці мають право на вибір і доступність товарів. Ми захистимо права цих людей і зупинимо злочинні дії влади, спрямовані проти них!

Олег Ляшко Олег Ляшко , Народний депутат України, лідер Радикальної партії
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram